Párom receptje, "rettenet finom" tejszínes-mandulás-csokoládés torta. Mit is mondjak róla? Nem tartott ki sokáig, jól felfaltuk! :)

Hozzávalók:

  • 225 g étcsokoládé
  • 125 g margarin
  • 175 g cukor
  • 5 db tojás
  • 75 g mandula (a fele darálva)
  • 50 g liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 3 dl dl tejszín + habfix

Elkészítés:

Az étcsokit és a margarin 3/4-ét egy tálba tesszük, és vízfürdőn összeolvasztjuk, míg teljesen sima keveréket nem kapunk. Hozzáadjuk a cukrot és a (szétválasztott tojás) tojássárgáját. A tojásfehérjét habbá verjük, majd belekeverjük a csokikrémbe, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a sütőport és a lisztet is. Beleszórjuk a mandula felét, amelyet előzőleg durvára daraboltunk.

A masszát tortaformába öntjük, 180 fokon megsütjük. A kihűlt tortalapot három részbe vágjuk recés, hosszú pengéjű késsel. Az alsó lapra baracklekvárt kenünk egyenletesen, majd a középső lapot ráhelyezzük, amire tejszínhab kerül. A tejszínhabot érdemes habfixel összekeverni készítéskor. A maradék tejszínhabbal egyenletesen bevonjuk a torta oldalát és tetejét, majd megszórjuk a maradék mandulával.

Jó étvágyat!

Könyvem: Viharpárduc

Megtetszett valami?

Ha vinnéd a honlapodra vagy feldolgoznád hangzó anyagként,
akkor kérlek, olvasd el ezt >jogvédett tartalmak