Az alábbi Anyukám receptje (végre sikerült rávennem, hogy leírja). Igen finom gyümölcsös-túrós süti, ám sajnálatos módon van egy hatalmas hibája: mennyiségtől függetlenül, nagyon hamar elfogy...

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 bögre liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 bögre cukor
  • 1 cs vaníliáscukor
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 3 db tojás

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral, vanilincukorral és a margarinnal jól összedolgozzuk, hozzáadjuk a tojásokat is, és kézzel morzsásra dolgozzuk. Az így kapott massza felét a kivajazott-lisztezett tepsibe belesímítjuk, és kicsit „meglapogatjuk” (lenyomkodjuk).

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 3-4 db alma
  • 2 x 50 dkg túró
  • 1 bögre cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl citromlé
  • 1 dl almalé vagy tojáslikőr
  • ½ cs vaníliás pudingpor (főzés nélküli típusból)

Elkészítés:

Az apró kockákra vágott almát a citromlével leöntjük és állni hagyjuk legalább negyed órára. Ezután hozzáadjuk a többi alkotóanyagot, és jó alaposan összekeverjük az egészet. Az így kapott almadarabos masszát a tepsiben várakozó morzsás tésztára öntjük, szépen elsímítjuk, és a maradék morzsás anyaggal lefedjük. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük (légkeveréses sütőnél 165 fok). Szúrópróba: amennyiben nem ragad a tűre, készen is van!

Jó étvágyat!

Hírlevél? Na igen.

Értesülj Te is a friss hírekről!

Elolvastam a Használati feltételek -et.

Könyvem: Viharpárduc

Megtetszett valami?

Ha vinnéd a honlapodra vagy feldolgoznád hangzó anyagként, kérlek, olvasd el ezt >jogvédett tartalmak