Menhelyek, önkéntes állatvédő csoportok, valamint a beteg, sérült állatok orvosi ellátást biztosító alapítványok, szervezetek elérhetőségei.

A gazdit kereső állatok között akad fiatal kölyök, korábbi gazdáját elvesztett "öreg", továbbá borzalmas körülmények és embernek nem nevezhető lények kezei közül szabadított jószág is. Valamennyi cica, kutya, papagáj stb. örökbefogadásának feltétele, hogy tisztességes, szeretetteli ellátást és környezetet biztosíts neki egy életen át. Nem két hétig, nem fél évig, nem addig, míg megunod!

Minden élőlény érző lény. Alaposan gondold át, mielőtt magadhoz veszel egyet!

Ami pedig a vadon élő (és többnyire enberi tevékenység miatt), sérült állatok mentését és gyógyítását illeti, ez szintén fontos dolog, remélhetőleg nem kell hangsúlyoznom, miért. Ha Te is így gondolod, akkor az alábbi szervezetek támogatásával hozzájárulhatsz a segítségre szoruló szőrös-tollas-egyéb élőlények rehabilitációjához.

A hortobágyi Madárkórház Alapítvány az országban egyedülálló kórházat működtet. Az intézmény az egész ország területéről, de főként a Hortobágyi és Bükki Nemzeti Parkból bekerülő, sérült, beteg, védett madarak állatorvosi ellátását, kórházi ápolását és rehabilitációját végzi. Az évente beérkező 200-300 beteg közül 35-40% gyógyultan visszakerül a természetbe.

Sérült madár bejelentése – Madármentés országosan:
0630-535-6484
0630-621-2160

Bejelentés utáni teendők itt olvashatók: Mit tegyünk?

Támogasd őket, hogy még több állaton segíthessenek!

Adó 1% - Madárkórház Alapítvány:
Adószám: 18557899-1-09

Az önkéntes állatvédő csoport tagjai igyekeznek ideiglenesen elhelyezni a legtöbb állatot és gazdit találni nekik, de a lehetőségeik igen korlátozottak, ezért mindennemű felajánlást, segítséget szívesen fogadnak - és ez alatt nem feltétlenül pénzt kell érteni. Ami jól jön az állatok ellátásához: kétkezi segítség a mindennapokban és a gazdi kereső napok szervezésében, lebonyolításában, kutya- és macskatáp, száraz kenyér, száraz tészta, rizs, használt póráz és nyakörv, szájkosár, fekvőkosár, takaró, vödör...

Ha tárgyi vagy egyéb felajánlást szeretnél tenni, illetve érdeklődsz az örökbe fogadási lehetőség iránt, az Elszánt Állatvédők Önkéntes Csapatának Facebook oldalán találod az aktuálisan gazdit kereső állatokat és ott tudsz kapcsolatba lépni a tagokkal:

BEFOGADÁSRA VÁRÓ ÁLLATOK, a csoport Facebook oldala >>

Támogasd őket adód 1%-ának felajánlásával!
Adószámuk: 18125476-1-41

A madármentő állomás a Mályi Természetvédelmi Egyesület keretein belül működik. Az eltel 15 év során több száz madár és emlős fajt sikerült felnevelniük, illetve a sérülteket megfelelő orvosi ellátásban részesítenünk, és ezzel megmenteni az életüket. Az állomás mentési és tanácsadási céllal működik; Mályi 40 km körzetében tud rászoruló madarakon vagy vad kisemlősökön segíteni, vagy a megfelelő helyre továbbjuttatni őket.

SÉRÜLT MADÁR BEJELENTÉSE MÁLYI 40 KM-ES KÖRZETÉBEN >

Dr. Lehoczky Krisztián: 06 30 689 2727

Segítsd támogatásoddal Te is munkájukat! Bankszámlaszámuk:
11600006-00000000-63004951

Adó 1% felajánlás - Mályi Természetvédelmi Egyesület
Adószám: 18408623-1-05

Tetszik, nem tetszik? Mondd el a véleményed Te is!

Könyvem: Viharpárduc

Megtetszett valami?

Ha vinnéd a honlapodra vagy feldolgoznád hangzó anyagként,
akkor kérlek, olvasd el ezt >jogvédett tartalmak