Anyukám receptje, bár ritkán csinálja kétszer egymás után ugyanúgy. Csak az eredmény ugyanaz: gyors fogyás... a tányérról.

Hozzávalók:

  • 2 üveg befőtt (meggy, őszibarack, vagy sárgabarack)
  • 20 dkg vaj (és egy kevés a tepsi kikenéséhez)
  • 1 bögre cukor
  • 3 bögre liszt
  • 4 db tojás
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 pohár tejföl (400 gr)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175-180 fokra. A vajhoz adjuk hozzá a cukrot, vaníliáscukrot és a tojásokat, majd keverjük az egészet habosra. Adjuk hozzá a tejfölt és a pudingport is, dolgozzuk jól össze. Keverjük a lisztbe a sütőport, majd folyamatos keveréssel adjuk ezt is a masszához. Vajazzuk ki a tepsit, majd simítsuk bele a masszát egyenletesen, és szórjuk rá a lecsepegtetett gyümölcsöt. (Természetesen szezontól függően használhatunk friss gyümölcsöt is befőtt helyett.)

Tegyük be az előmelegített sütőbe és süssük 30-35 percig. Ha kész, hagyjuk hűlni, mert akkor szebben lehet szeletelni.

Jó étvágyat!

Könyvem: Viharpárduc

Megtetszett valami?

Ha vinnéd a honlapodra vagy feldolgoznád hangzó anyagként,
akkor kérlek, olvasd el ezt >jogvédett tartalmak