Készült: 2016. november 13. vasárnap

Derült égből pingpong

Írta: Branyiczky Rita (BraRit)

Amíg párom a bankban intézi az intézni valókat, én kinn maradok az utcán és sétálgatok az épület előtt, elmélázva bámulom a mesés színekben pompázó őszi tájat. Így aztán premier plánban látom, amikor egy szembejövő járókelő hökkenten torpan meg az orra előtt lehulló pingpong labda miatt.

A fehér gömböcskének csupán néhány pattanásra van ideje a betonon, mielőtt a fickó lehajol érte és felmarja. Rám pillant, majd mindketten értetlenül nézegetünk felfelé, de az épület ablakai zárva vannak, és amúgy sem abból a szögből érkezett az égi játék, sokkal inkább a másik irányból... Ahol viszont nincs semmilyen épület, csak az autóút, két oldalán a parkoló járművekkel. A legnagyobb magaslat egy fa, amely a késő őszi időre való tekintettel már félig kopaszon, téli álmára készülvén álldogál.

Nincs kinek visszaadnia, így a krapek vállat vonva zsebébe süllyeszti a labdát, aztán tovább folytatja útját. Ő már nem láthatja, amit én, pedig ha várt volna még pár másodpercet, akkor egycsapásra világos lenne számára is a helyzet magyarázata; háta mögött ugyanis egy megtermett dolmányos varjú landol a járdán, és szemmel láthatóan keres valamit. Szegény már nem találhatja meg többé, pedig nyilván jó ebédet remélt az általa tojásnak nézett pingpong lasztitól.

A madárnak feltűnik, hogy őt nézem. Kicsit távolabb gyalogol tőlem, a keresgélés közben folyamatosan szemmel tart engem. Mivel sehol nem látja kincsét, felrebben egy parkoló autó tetejére, és onnan néz szét, elvégre magasabbról jobban rálát a területre. Gyanakodva vet egy pillantást rám, ahogy előkotrom telefonomat és lefotózom vele, de jobban érdekli az elvesztett pinyólabda, így nem fogja menekülőre. Mivel nem látja sehol a kis fehér gömböt, átrebben a következő autóra, majd az azutánira... A negyedik járműről aztán csalódottan rám károg párszor, totyorog még kicsit, majd felszáll és a távolabb tornyosuló templom felé veszi az irányt. Talán elmormol egy varjúimát a köddé vált pingpong labdája miatt.

 

állatos történetek

dolmányos varjú

dolmányos varjú - pingpong

állatos történetek - dolmányos varjú

derült égből pingpong

5 1 1 1 1 1 Értékelés 5.00 (3 szavazat)

Tetszik, nem tetszik? Mondd el a véleményed Te is!

Könyvem: Viharpárduc

Megtetszett valami?

Ha vinnéd a honlapodra vagy feldolgoznád hangzó anyagként,
akkor kérlek, olvasd el ezt >jogvédett tartalmak