Ezúttal fura módon túl sok potenciális alapanyag volt körülöttem a konyhában. Az alábbi étel ennek köszönhetően a "Na akkor most alkotok valami különlegeset!" jelmondattal látott napvilágot. Bahamé, azaz banános - hagymás - mézes pulyka.

Hozzávalók 4 (éhes) személyre:

  • 4 db bébi pulyka felsőcomb
  • 1 kg krumpli
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db banán
  • méz
  • tárkony
  • petrezselyem
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

Megsózzuk, megborsozzuk a húst (jól beledörzsöljük), megszórjuk tárkonnyal. Ezután a megpucolt hagymát és fokhagymát karikára vágjuk, és rápakoljuk. Jöhet a banán: ezt is karikázzuk fel, majd tegyük a tetejére. Egy kanállal óvatosan csurgassunk némi mézet az egészre - nem kell túlzásba vinni, de egy vékony csík érjen minden feltétet és a hús felszínét. A tetejére még szórhatunk egy kis tárkonyt, ha szeretjük az intenzívebb ízeket.

Öntsünk egy ujjnyi olajat a tepsibe, aztán tegyük bele a husit, és mehet be a sütőbe. Én légkeveréssel csináltam 180 fokon, és végén adtam rá 1-2 percre a pirítást.

A köret:

Tálalható pl. petrezselymes krumplival, de hasábburgyonával vagy rizzsel is kiváló. Mi az előbbivel készítettük.

Pucoljuk meg a krumplit, karikázzuk fel, főzzük meg sós vízben, majd szórjuk meg apróra vágott (friss vagy szárított) petrezselyem zölddel és keverjük össze.

Bahamé pulyka recept 

Jó étvágyat!

Könyvem: Viharpárduc

Megtetszett valami?

Ha vinnéd a honlapodra vagy feldolgoznád hangzó anyagként,
akkor kérlek, olvasd el ezt >jogvédett tartalmak