Branyiczky Rita: Jófejség a négyzeten - firhangoló
Készült: 2019. december 19. csütörtök

Jófejség a négyzeten - firhangoló

Írta: Branyiczky Rita (BraRit)

Ha létezne Kereskedők Jófejségi Versenye, akkor nálam idén a FüggönyFutár webáruház nyerné a kupát.

A történet valahol ott kezdődik, hogy vannak papagájaim, és van függöny a nappaliban. Mivel ez a két dolog egy nem madártartó számára valószínűleg semmilyen összefüggést nem mutat, így röviden a lényeg: A madarak üvegvakok, így aki tollas házi kedvenceit rendszeresen kiengedi a lakásban reptetni, annak célszerű gondoskodni valamiféle védelemről, hogy ne repüljenek neki az ablaknak, és ne sérüljenek vagy zúzzák magukat halálra a felületen.

Nálunk persze madártól függetlenül is mindig volt függöny, ahogy az „szokás”, mondhatni alapvető lakberendezési elem a legtöbb hazai háztartásban. Míg a skandináv országokban ez szinte ismeretlen dolog, és gyakorlatilag bárki bebámulhat kívülről egy család életterébe, addig mi magyarok meglehetősen ragaszkodunk a privát szféránkhoz, és nem szeretjük a kíváncsiskodó tekinteteket.

Viszont ha már ott lóg a függöny az ablak előtt, akkor – papagájként – remekül bele lehet csimpaszkodni, és függeni rajta bárminemű ijedelem (pl. az ablak túloldalán váratlanul elreppenő varjú, galamb) esetén... A sok éles kis karom meg csőr pedig idővel óhatatlanul is apró nyomokat hagy az anyagon, a gazdi bosszúságára.

A mi régi függönyünk fényáteresztő, könnyű szövésű, többszöri költözést és több évtizedet megélt darab, amelybe több madárka kapaszkodott bele több alkalommal az idők folyamán. Részben fentiek miatt, részben pedig a sok mosás és olykor lendületesebbre sikerült húzgálás miatt, mostanra eléggé leharcolt állapotba került. Ám a végső döfést az vitte be, hogy figyelmetlen voltam.

Természetesen a karácsony előtti héten jutottam el oda, hogy most aztán sürgősen le kell cserélni a szakadt, rongyos, vállalhatatlan „izét”, és kellene végre egy szép új, normális függöny. Méghozzá az ünnepek előtt, mert jönnek a vendégek, és hát hogy néz ki most a nappali?!

Kétségbeesve kezdtem el vadászni a neten, ahol pillanatok alatt elvesztem az olyan fogalmak között, mint a ceruzás ráncoló, csokros ráncoló, és hasonlók, de sokkal nagyobb problémát okozott, hogy a készen rendelhető termékek között véletlenül sem volt a számomra kellő méretű, nekem tetsző függöny.

Végül a fuggonyfutar.hu-n kötöttem ki, ahol minden terméknél ott virít a méretre szabási lehetőség, és egyértelmű, képes segédlettel lehet kiválasztani a kívánt szegési típust, ráncolási módot és ráncolási sűrűséget. Ez már önmagában nagyon tetszett – végre egy kereskedő, aki a vevő fejével gondolkodik –, és ráadásul az árak is reálisak voltak, így leadtam a rendelést a választott firhangra.

A weblapon feltüntetett elkészülési idő kilenc munkanapot ígért, ami bizony jó eséllyel belelógott volna a karácsonyba. Ezért gondoltam, őszinte leszek, és a megjegyzés rovatba ezt írtam:

Kedves Ügyfélszolgálat! Tudom, én vagyok béna, és későn rendeltem. De ha esetleg megoldható, hogy karácsonyig megkapjam, annak nagyon örülnék. Csak hogy feldobjam a napjukat e rövid sztorival: legutóbb túl közel raktam a papagájaim ülőfáját a függönyhöz. Ennek következtében a függöny most kissé szakadt, tépett, lyukacsos több ponton, mintha megforgatták volna egy turmixgépben. Szóval nem túl dekoratív, főleg, ha az ember vendégeket vár. A régi függönynek mennie kell, a tollasok maradnak, mert továbbra is szeretem a kis ördögöket. No, hát ezért rendelek most Önöktől. :) Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!

Hihetetlenül jó fejek voltak, mert két napra rá jött az értesítő, hogy a megrendelt függönyt leszabták, és három napon belül postázzák is a címemre. Nagyon megörültem a levélnek, gyorsan küldtem is nekik egy választ, megköszöntem.

Ám ma, amikor megérkezett a csomag, hazahoztam, és kibontottam, akkor olyan meglepetés várt, amire igazán nem számítottam, és ami messze túlmutat azon, hogy egy kereskedő és csapata kedves, udvarias a vevőivel. A dobozban ugyanis a függöny mellett egy fürtös köles is várakozott, mégpedig az alábbi levél kíséretében:

Függönyfutár webáruház 

Kedves FüggönyFutár csapat, nagyon szépen köszönöm a gyönyörű függönyt, a gyorsaságot, és az extra meglepit! ...Tara, Riki és Míra papagájom nevében is. :)

Természetesen ment a pozitív értékelés a webshopra, mindenkinek csak ajánlani tudom őket, és ha a jövőben újra függönyre lenne szükségem, csakis náluk fogom rendelni.

5 1 1 1 1 1 Értékelés 5.00 (6 szavazat)

Tetszik, nem tetszik? Mondd el a véleményed Te is!

Könyvem: Viharpárduc

Megtetszett valami?

Ha vinnéd a honlapodra vagy feldolgoznád hangzó anyagként,
akkor kérlek, olvasd el ezt >jogvédett tartalmak