Hol fogom elhelyezni?

Mi a jó a madárnak?

Figyelembe kell venned, hogy a lakásban hol tudod elhelyezni a madarad és hogy mennyire vagy érzékeny a hangjára. Az sem mellékes, hogy napjainkban egyre többen allergiások a madártollra.

Madarad lakhelyét olyan helyre tedd, ahol nem tűz a nap, de világos van. Lehetőleg legyen olyan zug, ahol biztonságban érezheti magát (fal mellé célszerű tenni). Az ideális magasság a kalitka elhelyezésénél mell-, illetve szemmagasság. Ennek két előnye van: nem fogja magát veszélyben érezni (a madarak nem szeretik, ha a „fejük fölött” zajlanak az események), azonkívül te is jobban hozzáférsz.

Amennyiben van kutyád, macskád, görényed, bármi egyéb háziállatod, olyan helyre kell tenned a madarat, ahol nem kerülhet közeli kapcsolatba velük. Számos történet kering olyan húsevő – vagyis eredetileg ragadozó – házi kedvencekről, amelyek évekig békében megvoltak a papagájjal, kanárival, akár a fejükön is sétálhatott a madár. Aztán egy napon a gazdi hazatérve már csak a véres tollakat találta... A ragadozó ösztön bármikor a felszínre törhet a leglustább és legbékésebb macskában-kutyában stb. is!


Tetszik, nem tetszik? Mondd el a véleményed Te is!

Könyvem: Viharpárduc

Megtetszett valami?

Ha vinnéd a honlapodra vagy feldolgoznád hangzó anyagként,
akkor kérlek, olvasd el ezt >jogvédett tartalmak