Egyszerűen elkészíthető kaja, gyakorlatilag bármilyen hússal elkészíthető.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 1/2 kg mirelit kukorica
  • 2 db paradicsom
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • egy kevéske zöldpaprika (erős paprika)
  • bors
  • paprika
  • tárkony
  • olaj

Elkészítés:

A húst felkockázzuk tetszőleges méretű darabokra (én elég nagyra hagytam), és a megpucolt, felaprított hagymával kevéske olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a nagyon apróra vagdalt paradicsomot és erős paprikát (ezzel csínján bánni, kevés kell!), hagyjuk kicsit rotyogni még, majd mehet bele a kukorica is. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppcsak ellepje, és megsózzuk, megborsozzuk, csipetnyi tárkonyt is szórunk rá, beledobjuk a babérlevelet.

Köretként jó hozzá krumpli vagy akár főzelék is, én tésztával csináltam.

Jó étvágyat!

Könyvem: Viharpárduc

Megtetszett valami?

Ha vinnéd a honlapodra vagy feldolgoznád hangzó anyagként,
akkor kérlek, olvasd el ezt >jogvédett tartalmak