Szokás szerint a "mi van itthon, amiből főzni lehet?" alapesetből indult a dolog, amiből aztán ez lett. Egyszerű, gyorsan elkészíthető kaja.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1kg krumpli
  • 1/2 kg tarhonya
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 6 szál virsli
  • 1 db téliszalámi csücsök :)
  • 2-3 db babérlevél
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • paprika

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk, majd a virslit is felaprogatjuk (ha műbőrös, akkor előtte persze azt lehúzzuk róla), és a téliszalámi csücskét is apróra kockázzuk. Bele velük a fazékba. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megpaprikázzuk a cuccot, belerakjuk a babérlevelet és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Nagy lángon főzni kezdjük, a forrás után belerakjuk a tarhonyát és a fokhagymát, onnantól kis lángon hagyjuk főni.

A fazékra ne rakjunk tetőt, hagyjuk párologni a vizet. A tarhonya is felvesz némi vizet majd, így nem lesz leves állagú.

Jó étvágyat!

Könyvem: Viharpárduc

Megtetszett valami?

Ha vinnéd a honlapodra vagy feldolgoznád hangzó anyagként,
akkor kérlek, olvasd el ezt >jogvédett tartalmak